marți, 24 martie 2009

DIX MOTS,DIX PHOTHOS…UNE HISTOIRE



In perioada 15- 21 martie, fiind saptamana francofoniei, 8 dintre colegii nostri au participat la un schimb de experienta cu un grup de elevi de clasa a XI- a din Montauban, Franta.

S-au organizat excursii in Sighisoara, Biertan precum si in centrul istoric al Sibiului.

Scopul acestui proiect a fost consolidarea relatiilor interculturale precum si legarea unor noi prietenii.
Fiind invitati la prezentarea finala a proiectului va putem spune ca atmosfera a fost una foarte detasata si am fost placut surprinsi de amabilitatea colegiilor din Franta. Acestia au invatat pe parcursul unei saptamani sa se prezinte in limba romana si am fost delectati cu un proiect prezentat intr- un mod foarte nou si interactiv.De asemenea, acestia au fost placut surprinsi de minunatele peisaje care le- au gasit aici dar si de multele si interesantele evenimente culturale prezente in orasul nostru.

I- am intrebat daca le- a placut ceva in mod deosebit la noi in oras si pe langa raspunsurile deja celebre precum Turnul Sfatului, Palatul Brukenthal am fost surprinsi de raspunsul unuia dintre ei. Martin ne- a marturisit ca a fost sa vada pe timpul noptii crucea din dealul Gusteritei si a fost surprins de imaginea panoramica inedita. Colegii nostri ne- au marturisit ca desi a fost foarte obositor ar repeta oricand experienta si asteapta cu nerabdare sa se reintalneasca cu prietenii lor din Franta.

Noi le uram succes si speram ca anul viitor va aducem un articol pe aceiasi tema din Franta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu