marți, 24 martie 2009

DIX MOTS,DIX PHOTHOS…UNE HISTOIRE



In perioada 15- 21 martie, fiind saptamana francofoniei, 8 dintre colegii nostri au participat la un schimb de experienta cu un grup de elevi de clasa a XI- a din Montauban, Franta.

S-au organizat excursii in Sighisoara, Biertan precum si in centrul istoric al Sibiului.

Scopul acestui proiect a fost consolidarea relatiilor interculturale precum si legarea unor noi prietenii.
Fiind invitati la prezentarea finala a proiectului va putem spune ca atmosfera a fost una foarte detasata si am fost placut surprinsi de amabilitatea colegiilor din Franta. Acestia au invatat pe parcursul unei saptamani sa se prezinte in limba romana si am fost delectati cu un proiect prezentat intr- un mod foarte nou si interactiv.De asemenea, acestia au fost placut surprinsi de minunatele peisaje care le- au gasit aici dar si de multele si interesantele evenimente culturale prezente in orasul nostru.

I- am intrebat daca le- a placut ceva in mod deosebit la noi in oras si pe langa raspunsurile deja celebre precum Turnul Sfatului, Palatul Brukenthal am fost surprinsi de raspunsul unuia dintre ei. Martin ne- a marturisit ca a fost sa vada pe timpul noptii crucea din dealul Gusteritei si a fost surprins de imaginea panoramica inedita. Colegii nostri ne- au marturisit ca desi a fost foarte obositor ar repeta oricand experienta si asteapta cu nerabdare sa se reintalneasca cu prietenii lor din Franta.

Noi le uram succes si speram ca anul viitor va aducem un articol pe aceiasi tema din Franta.

Rezultatele concursului de Interjudetean de Matematica "Gheorghe Lazar" Sibiu

Va prezentam rezultatele concursului care a avut loc in acest sfarsit de saptamana. Dupa cum va spuneam, duminica a avut loc premierea participantilor intr- un cadru festiv iar domnul Martin Bottesch ne- a onorat cu prezenta sa.

Din cauza unor probleme tehnice rezultatele concursului (doar premiile si mentiunile) vi le atasam ca si poze iar daca doriti sa le vizualizati mai mari apasati un click pe acestea.






Cu ocazia aceasta ii felicitam pe toti participantii dar indeosebi pe colegii nostri si speram sa vina cu cat mai multe premii si de la alte concursuri sau olimpiade.







joi, 19 martie 2009

Concursul Interjudetean de Matematica "Gheorghe Lazar" Sibiu

Sunteti invitati sa participati la Concursul Interjudetean "Gheorghe Lazar" Sibiu editia a- X- a alaturi de alti elevi din mai multe judete. Acest concurs are in vedere pregatirea pentru Olimpiada Nationala dar sunt asteptati toti elevii. Premiile constau in bani si medalii oferite de S.S.M.R.
Sambata la ora 10: 00 in Centrul de Documentare si Informare va avea loc sesiunea de comunicari stiintifice: "Rolul concursurilor scolare in dezvoltarea creativitatii elevilor". Festivitatea de premiere va avea loc duminica la ora 9: 30 in sala festiva a liceului nostru.
Mai multe detalii puteti afla pe sit- ul concursului www.ciglazarSibiu.ro
Le uram succes elevilor participanti si promitem sa revenim cu poze de la concurs.

vineri, 13 martie 2009

Concursuri de arta


-Liceu-

Va invitam sa participati la concursul "Toleranta si convietuire in spatiul pubic" editia a V- a, anul 2009. Scopul acestuia este dezvoltarea atitudinii democratice, civice si responsabila in rindul tinerilor.

Data limita de trimitere a lucrarilor participante la concurs este 18 mai 2009, ceremonia de premiere desfasurandu- se la Turda in prezenta autorilor celor mai interesante lucrari in data de 30 mai 2009.

Este acceptata orice dimensiune a lucrarii prezentate in concurs, formatul lucrarilor fiind la libera alegere a autorilor.

Trebuie sa mentionam ca premiile sunt acordate de Centrul Ratiu pentru Democratie:
-premiul I: 600 euro
-premiul II: 400 euro
-premiul III: 200 euro
-trei mentiuni a cate 100 euro

Se poate participa individual sau organizati in echipa cu una sau mai multe lucrari.

-Gimnaziu-

Avem si un concurs destinat colegiilor nostri din gimnaziu cu tema "Pastele"- concurs liber tematic organizat de Carrefour.

Lucrarile castigatoare in numar de 10 vor fi desemnate prin tragere la sorti, deci nu se tine cont de talentul artistic al participantilor =)), in data de 06 aprilie 2009, acestia urmand sa fie anuntati telefonic.

Marele premiu consta intr- o excursie la Disneyland Paris.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa o contactati pe doamna profesoara de arte plastice Raluca Filip sau va puteti adresa chiar noua pe blog si va vom raspunde cat mai repede.

marți, 10 martie 2009

"Plangeri si Lacramatii"

Aveti ceva de spus si nimeni nu va asculta? Vi s-a facut o nedreptate si vreti ca toata lumea sa stie despre ea? Aveti intrebari care intra in ciclu infinit fara niciun raspuns? Aveti o idee geniala care nu are cum sa ajunga la urechile conducerii scolii? Vreti sa le dati vreo veste colegilor si nu stiti cum?

Noi avem solutia!

Scrieti-ne ca si commenturi problemele voastre iar noi va raspundem in cel mai scurt timp posibil, iar ideile venite din partea micilor Einstein vor ajunge la locul potrivit in momentul potrivit.

P.S. Pentru a nu risca sa fim dati in judecata, mentionam "cu regret" ca titlul a fost furat din celebrele citate ale Domnului Bunau.

Rezultate Cupa "Gheorghe Lazar"

Sectiunea SCHI:


Gimnaziu:

locul 1. Oprea Corina - Cioran Radu
locul 2. Jampa Iulia - Zanarescu Mark
locul 3. Dragan Ana - Farcas Alexandru



Liceu:

locul 1. Cojocaru Maria - Carceag Andrei
locul 2. Iamandi Diana - Bran Theodor
locul 3. Borcea Anca - Cofaru Ionut




Sectiunea SNOWBOARD:


locul 1. Dan Constantin
locul 2. Stanciu Tudor
locul 3. Simedru Andreea



Intrucat lista cu castigatorii la absolventi nu am primit- o am decis sa va aratam cateva poze cu acestia.








Si nu in ultimul rand profesorii de educatie fizica din C.N.G.L

marți, 3 martie 2009

Simpozion Centenar Constantin Noica - 20.02.2009 -

Aniversarea centenarului marelui filozof Constantin Noica a avut loc si in liceul nostru, Colegiul National "Gheorghe Lazar", in data de 20.02.2009. In aceasta zi speciala, am fost onorati de prezenta domnului Gabriel Liiceanu, astfel oferindu-ne o alt fel de lectie de filozofie. Cu acest prilej, dumnealui si-a lansat cea mai recenta lucrare: "Scrisori pentru fiul meu", carte ce se adreseaza tuturor, raspunzand unor intrebari carora putini au reusit sa le gaseasca raspunsuri, dand sfaturi pentru viata de zi cu zi, accentuand unicitatea fiecaruia si profunzimea firii umane. Domnul Gabriel Liiceanu a reusit sa destinda atmosfera creand un spatiu aproape intim si reusind sa inghete pentru cateva minute clepsidra timpului, initiindu-ne pe fiecare in tainele filozofiei. De asemenea, dumnealui ne-a impartasit cateva dintre memoriile sale legate de Constantin Noica, o personalitate remarcabila a literaturii romane din secolul XX, reusind sa ne intoarca in timp, alaturi de marele filozof.

luni, 2 martie 2009